En prest står ved det knuste glasset foran en av kirkene der selvmordsbomberne slo ti. Sri Lanka. Foto: Manish Swarup / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Sri Lankas president Maithripala Sirisena har utnevnt en kommisjon som skal gjennomføre en ny undersøkelse av terrorangrepene på Sri Lanka.

Den nye kommisjonen, ledet av en dommer, har fått i oppdrag å undersøke gruppene som skal stå bak de koordinerte angrepene. De skal også undersøke advarsler myndighetene fikk av utenlandsk etterretning om et kommende angrep.

Myndighetene på Sri Lanka har fått kritikk blant annet fra den katolske kirken for å ikke ha gjort undersøkelser i forbindelse med angrepene.

annonse

Kommisjonen har seks måneder på seg på å gjennomføre undersøkelsene før funnene skal presenteres for president Maithripala Sirisena.

Minst 253 ble drept og over 150 såret da ni selvmordsbombere slo til mot flere kirker og hoteller på Sri Lanka første påskedag.

Over 100 personer sitter i varetekt, siktet for å ha vært involvert i angrepene, ifølge politiet.

Islamistgruppen National Thowheeth Jama’ath (NTJ) skal ha stått bak terrorangrepene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon