Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse

Lørdag kveld begynte et videoklipp å sirkulere i sosiale medier, som viser en 12 år gammel svensk gutt bli brutalt mishandlet av en innvandrergjeng.

Den svenske nettavisen Samhällsnytt rapporterer at mishandlingen fant sted i skolegården ved Norrmalmsskolan i Skövde i midten av august. I videoklippet kan man høre hvordan innvandrergjengen under mishandlingen spør den svenske gutten om hvor «gutta» hans er. Videre spør de også om han har pistol. De bruker slanguttrykk som vil være uforståelig for mange nordmenn.

Les også: Innvandrerungdom banker opp og ydmyker etnisk norsk ungdom i Oslo-området

annonse

Hevn som motiv

Motivet for mishandlingen er oppgitt å være at offeret og hans bror ved tre tilfeller har anmeldt en gjerningsmann, kalt «Hassan», for vold. Derfor straffer «Hassan» og hans gjeng anmelderen, ifølge videoklippet under.

Samhällsnytts kilde oppgir også at familien som har anmeldt mishandlingen til politiet, viser til at sosialtjenesten i kommunen ikke har agert mot gjerningsmennene. Foreldrene til voldsofferet skal ikke ha fått noen tilbakemeldinger.

Etterlyser informasjon

Nyheter Idag har snakket med Magnus Frejman fra det lokale politiet. Han etterlyser informasjon om hendelsen fra publikum.

annonse

– Vi skal dra dit for en kontroll og undersøke, sier han.

Det er hevdet at «Hassan» terroriserer elever og lærere på Norrmalmskolan til vanlig, og i sosiale medier skriver flere at de kjenner igjen gjerningsmann og offer.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.