Illustrasjonsfoto: REUTERS/Eric Gaillard
annonse
annonse

En amerikansk soldat er pågrepet, mistenkt for å ha delt bombeoppskrifter på nett. Han skal også ha chattet om å drepe aktivister og bombe en nyhetskanal.

Det amerikanske justisdepartementet opplyste mandag at den 24 år gamle soldaten er siktet for å ha spredt informasjon om eksplosiver og masseødeleggelsesvåpen. Han har vært stasjonert ved Fort Riley i delstaten Kansas.

Ifølge påtalemyndigheten skal vedkommende ha vært aktiv i chatterom på nett, der han diskuterte planer om å drepe medlemmer av den antifascistiske bevegelsen Antifa og beskrev hvordan det gikk an å lage en bombe som ble utløst med et anrop til en mobiltelefon.

annonse

På Facebook skal han også gitt uttrykk for at han ønsket å reise til Ukraina for å kjempe med en paramilitær gruppe som er kjent som Azov-bataljonen.

I rettspapirene heter det også at 24-åringen foreslo å angripe en nyhetskanal med en bilbombe. Nyhetskanalen navngis ikke.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon