Rødt-leder Bjørnar Moxnes er ikke helt med på Une Aina Bastholm og MDGs måte å redde miljøet på. Han er særdeles skeptisk en koalisjon mellom Ap og MDG ved neste stortingsvalg. Her fra siste debatt på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rødt har aldri prioritert miljø og klima. Partileder Bjørnar Moxnes går sågar til det skritt å advare mot MDG.

annonse

Det er Dagsavisen som skriver at Moxnes mener MDGs klimapolitikk kan føre til franske tilstander, hvor gule vester og demonstrasjoner som kan «ta av». Dette vil kunne være en fare dersom klimafantastene får for stor innflytelse, advarer han. Moxnes advarer også mot at en slik type politikk vil føre til en større polarisering i samfunnet.

Les også: Bjørnar Moxnes raser mot APs MDG-flørt: Kan føre til elitistisk miljøpolitikk

Rødt er kjent for å være et parti som fører en type politikk som skaper fløyer, motsetninger og skillelinjer i klimakampen, skriver Dagsavisen. De mener på lederplass at Moxnes og Rødt bruker Frp og FNBs taktikk ved å skyve fattigfolk foran seg og dermed «graver grøfter».

– Rødt står selvsagt fritt til å velge hvem de ønsker å ha som sine viktigste motstandere i politikken. Men det taler sitt tydelige språk når partiet går til angrep på MDG med en språkbruk som minner mistenkelig om det vi er vant til å høre fra høyresiden. Vi hadde virkelig ikke trodd at den billige retorikken der FNB og Frp skyver fattige folk foran seg i kampen for privatbilismen, ble solgt så enkelt til Rødt.

– En billig retorikk uten rot i virkeligheten, avslutter de.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.