Mange i Papua-provinsen krever løsrivelse fra Indonesia, noe som har ført til omfattende uro og opptøyer de siste månedene. Dette bildet ble tatt under en demonstrasjon i Abepura 29. august. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Minst 20 mennesker er drept i løpet av flere dager med opptøyer og sammenstøt i Papua-provinsen i Indonesia, opplyser hæren.

16 sivile ble drept i byen Wamena under opptøyer som angivelig ble utløst av et rykte om at en lærer hadde rettet rasistiske kommentarer til innfødte, ifølge provinsens militære talsmann Eko Daryanto.

Provinsens helsesjef sa tidligere mandag at fire personer, blant dem en soldat, ble drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og studentdemonstranter i provinshovedstaden Jayapura.

annonse

Der skjøt sikkerhetsstyrker varselskudd mot steinkastende studenter ved et universitet mandag.

En soldat skal ha blitt knivstukket og drept, og en student skal ha blitt skutt og drept i Jayapura-området.

I Wamena, som ligger rundt 25 mil unna, kom det også til harde sammenstøt mellom studenter og sikkerhetsstyrker, og flere offentlige bygninger gikk opp i flammer.

Papua-provinsen ligger vest på verdens nest største øy Ny-Guinea og har de siste måneder opplevd omfattende opptøyer og demonstrasjoner med krav om selvstyre.

Indonesiske myndigheter anklager separatister for å stå bak uroen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon