Vidar Kleppe er ordførerkandidat for Demokratene. Foto: Tor Erik Schr¿der / NTB scanpix
annonse

Demokratene gjorde et brakvalg i Kristiansand. Med ti mandater havnet de i en sterk vippeposisjon.

– Alle vet at jeg er den beste lagspilleren, men et mareritt i opposisjon, sier Vidar Kleppe til VG. Han er nestleder og ordførerkandidat for Demokratene i Kristiansand.

De rødgrønne fikk 32 mandater og de borgerlige 29. Ingen har rent flertall i bystyret. Men nå gjør Arbeiderpartiet (Ap) det klart at de ikke ønsker å samarbeide med Vidar Kleppe og hans parti. Dette ble bestemt i et enstemmig vedtak på et medlemsmøte søndag.

annonse

– Kleppe får ikke noe tilbud fra Arbeiderpartiet. Men hvis politikk er viktigere enn posisjoner, velger han oss, sier Aps forhandlingsleder Astrid Hilde.

Les også: Isbreene på Sørøst-Grønland er større i dag enn for 80 år siden

Også Høyre avviser samarbeid

Heller ikke Høyres ordfører Harald Furre ønsker et samarbeid med Demokratene, som på sin side nekter å støtte et gjenvalg av Furre hvis de ikke selv får innflytelse. Men Jørgen Kristiansen (KrF) er ikke like bastant:

– Alle snakker sammen på kryss og tvers. Noen kan være villige til å bytte side, alt er ikke hugget i stein. Det er to uker til ordførervalget.

Uoversiktlig

annonse
annonse

Den politiske situasjonen er uoversiktlig i Kristiansand, med 13 ulike partier i bystyret, som styres etter en formannskapsmodell, med skiftende flertall fra sak til sak.

Kristiansand bystyre velger ny ordfører 8. oktober.

– Hvis vi ikke får et tilbud fra de andre, stemmer Demokratene på meg som ordførerkandidat, sier Vidar Kleppe.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon