Vidar Kleppe er ordførerkandidat for Demokratene. Foto: Tor Erik Schr¿der / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratene gjorde et brakvalg i Kristiansand. Med ti mandater havnet de i en sterk vippeposisjon.

– Alle vet at jeg er den beste lagspilleren, men et mareritt i opposisjon, sier Vidar Kleppe til VG. Han er nestleder og ordførerkandidat for Demokratene i Kristiansand.

De rødgrønne fikk 32 mandater og de borgerlige 29. Ingen har rent flertall i bystyret. Men nå gjør Arbeiderpartiet (Ap) det klart at de ikke ønsker å samarbeide med Vidar Kleppe og hans parti. Dette ble bestemt i et enstemmig vedtak på et medlemsmøte søndag.

annonse

– Kleppe får ikke noe tilbud fra Arbeiderpartiet. Men hvis politikk er viktigere enn posisjoner, velger han oss, sier Aps forhandlingsleder Astrid Hilde.

Les også: Isbreene på Sørøst-Grønland er større i dag enn for 80 år siden

Også Høyre avviser samarbeid

Heller ikke Høyres ordfører Harald Furre ønsker et samarbeid med Demokratene, som på sin side nekter å støtte et gjenvalg av Furre hvis de ikke selv får innflytelse. Men Jørgen Kristiansen (KrF) er ikke like bastant:

annonse

– Alle snakker sammen på kryss og tvers. Noen kan være villige til å bytte side, alt er ikke hugget i stein. Det er to uker til ordførervalget.

Uoversiktlig

Den politiske situasjonen er uoversiktlig i Kristiansand, med 13 ulike partier i bystyret, som styres etter en formannskapsmodell, med skiftende flertall fra sak til sak.

Kristiansand bystyre velger ny ordfører 8. oktober.

– Hvis vi ikke får et tilbud fra de andre, stemmer Demokratene på meg som ordførerkandidat, sier Vidar Kleppe.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon