Leder i Nei til EU Kathrine Kleveland under Senterpartiets landsmøte i Haugesund Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Organisasjonen Nei til EU tar i dag staten ved statsminister Erna Solberg (H) rettens vei for å kreve Acer-vedtaket kjent ugyldig.

annonse

Kathrine Kleveland, som er leder i Nei til EU, sier at de aldri har gått til søksmål før, men at de nå har fått nok, skriver Dagbladet. Organisasjonen har gått til sak fordi de mener at Stortinget feilbehandlet saken om hvorvidt Norge skulle slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke.

Les også: Nei til EU saksøker Erna Solberg for ACER

– Hvis paragraf 115 ligger til grunn, må det være tre fjerdedels flertall for å få gjennom noe, og minimum to tredjedeler av stortingsrepresentantene må være til stede. Det er litt mer alvor bak. Får vi medhold nå, er målet vårt i neste instans å kjenne vedtaket ugyldig, og få Stortinget til å benytte paragraf 115, sier Kleveland.

Stortinget mente at denne suverenitetsavståelsen var så «lite inngripende» at Stortinget kunne se bort fra paragraf 115, skriver TV 2.

Når saken kommer opp i Oslo tingrett i dag, vil Kleveland selv stille som vitne. Men hun tviler sterkt på at statsministeren stiller.

– Jeg ville blitt overrasket om hun var til stede. Men man vet jo aldri, sier Nei til EU-lederen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.