Leder i Nei til EU Kathrine Kleveland under Senterpartiets landsmøte i Haugesund Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
annonse

Organisasjonen Nei til EU tar i dag staten ved statsminister Erna Solberg (H) rettens vei for å kreve Acer-vedtaket kjent ugyldig.

Kathrine Kleveland, som er leder i Nei til EU, sier at de aldri har gått til søksmål før, men at de nå har fått nok, skriver Dagbladet. Organisasjonen har gått til sak fordi de mener at Stortinget feilbehandlet saken om hvorvidt Norge skulle slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke.

Les også: Nei til EU saksøker Erna Solberg for ACER

annonse

– Hvis paragraf 115 ligger til grunn, må det være tre fjerdedels flertall for å få gjennom noe, og minimum to tredjedeler av stortingsrepresentantene må være til stede. Det er litt mer alvor bak. Får vi medhold nå, er målet vårt i neste instans å kjenne vedtaket ugyldig, og få Stortinget til å benytte paragraf 115, sier Kleveland.

Stortinget mente at denne suverenitetsavståelsen var så «lite inngripende» at Stortinget kunne se bort fra paragraf 115, skriver TV 2.

Når saken kommer opp i Oslo tingrett i dag, vil Kleveland selv stille som vitne. Men hun tviler sterkt på at statsministeren stiller.

annonse

– Jeg ville blitt overrasket om hun var til stede. Men man vet jo aldri, sier Nei til EU-lederen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse