- Resett - https://resett.no -

Nei til EU tar statsministeren og staten til retten for å få kjent Acer-vedtak ugyldig

Organisasjonen Nei til EU tar i dag staten ved statsminister Erna Solberg (H) rettens vei for å kreve Acer-vedtaket kjent ugyldig.

Kathrine Kleveland, som er leder i Nei til EU, sier at de aldri har gått til søksmål før, men at de nå har fått nok, skriver Dagbladet. [1] Organisasjonen har gått til sak fordi de mener at Stortinget feilbehandlet saken om hvorvidt Norge skulle slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke.

Les også: Nei til EU saksøker Erna Solberg for ACER [2]

annonse

– Hvis paragraf 115 ligger til grunn, må det være tre fjerdedels flertall for å få gjennom noe, og minimum to tredjedeler av stortingsrepresentantene må være til stede. Det er litt mer alvor bak. Får vi medhold nå, er målet vårt i neste instans å kjenne vedtaket ugyldig, og få Stortinget til å benytte paragraf 115, sier Kleveland.

Stortinget mente at denne suverenitetsavståelsen var så «lite inngripende» at Stortinget kunne se bort fra paragraf 115, skriver TV 2. [3]

Når saken kommer opp i Oslo tingrett i dag, vil Kleveland selv stille som vitne. Men hun tviler sterkt på at statsministeren stiller.

annonse

– Jeg ville blitt overrasket om hun var til stede. Men man vet jo aldri, sier Nei til EU-lederen.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474