Foto: Skjermbilde Youtube.
annonse
annonse

Vi trenger ny teologi og ny liturgi i klimakrisens tidsalder, svarer Union Theological Seminary, på spørsmål om hvorfor de ber planter om syndsforlatelse.

Universitetet la ut et bilde på Twitter av en kvinne som sitter i lotusstilling foran en klynge av planter, skriver Vårt Land.

Dette har skapt en Twitter-storm blant kristne. Det påminnes om dansen rundt gullkalven, og det Det gamle testamentet siteres, der Gud sier til israelittene:

annonse

– Du skal ikke tilbe skaperverket, men skaperen.

Les også: Klimakrisen fører til angst hos enkelte unge – klimapsykolog vil gjerne hjelpe

Den britiske teologen og klimaaktivisten Hannah Malcolm fra Storbritannia ser lite nytte i å be planter om syndsforlatelse.

annonse

– Noen av oss prøver veldig hardt å få kirken til å ta klimaspørsmålet og den destruktive kulturen vår på alvor. Dette hjelper ikke, skriver hun på Twitter.

Les også: OsloMet-professor mener MDG har «religiøst tilsnitt» og er uttrykk for selfie-generasjonen

Union Theological Seminary har besvart kritikken på Twitter, der de skriver at de mener kirken har en stor rolle å spille i klimaspørsmålet, blant annet for å skape nye liturgier.

– Vi står midt i en klimakrise skapt av menneskehetens arroganse, vår ringeakt for skaperverket. Vi ser altfor ofte på naturen som noe vi kan bruke til vår nytte, ikke som noe gudeskapt som har en verdi i seg selv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon