Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk reagerer kraftig på Bahareh Letnes’ uttalelser til TV 2 Nyhetskanalen. 

Søndag gjestet tidligere Frp-nestleder Per Sandberg TV 2 Nyhetskanalen, sammen med kjæresten Bahareh Letnes.

Under intervjuet uttalte Letnes at «Midtøsten er et område for muslimer» og påstod at Israel er muslimenes fiender. Hun forsvarte også iranske medier, som hun mener «skriver stort sett det som er sannheten», mens hun ytret seg kritisk til vestlige medier.

annonse

Videre hevdet Letnes at prestestyret i Teheran kun ønsker fred, og at det er andre land som hisser til krig.

Det omstridte parets opptreden har vekket reaksjoner i sosiale medier. Resett- kommentator Shurika Hansen kritiserte uttalelsene, i tillegg til å gå til frontalangrep på TV 2s vinkling.

Les også: Vebjørn Selbekk slår tilbake mot Vårt Land-kritikk etter Resett-fest

Maner til forsiktighet

annonse

Redaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisen Dagen stiller seg også kritisk til Letnes’ uttalelser. I et innlegg på sin Facebook-side indikerer han at Letnes burde ha veiet sine ord bedre.

– Etter min mening bør Bahareh Letnes, det iranske regimet fremste forsvarer i Norge, være forsiktig når hun uttaler seg om Israel. For Israel er alt det Iran ikke er. Israel er et velfungerende demokrati med ytringsfrihet, rettsstat og rettigheter for minoriteter. I Bahareh Letnes hjemland henger man homofile i heisekraner på torget i Teheran, mens det holdes årlige Pride-parader i israelske Tel Aviv, Midtøstens homohovedstad.

– Når hun sier at Midtøsten er muslimenes område og fremstiller Israel som et fremmedelement det, beveger hun seg farlig nær rasistisk og antisemittisk tankegods, skriver Selbekk.

Han påpeker også at TV 2 har fjernet intervjuet fra sine sider. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon