Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En 20-årig mann er i lagmannsretten dømt til fengsel i fem år for en overfallsvoldtekt i et smug i Trondheim i fjor. Det er ett år mindre enn i tingretten.

Dommen ble avsagt i Frostating lagmannsrett i slutten av forrige uke.

Mannen kom i kontakt med kvinnen i 20-årene mens hun og en venninne ventet på en drosje som venninnen hadde bestilt.

annonse

Da kvinnen var på vei til boligen sin like i nærheten, tok mannen ifølge dommen et grep om armen hennes og dro henne i motsatt retning – før han dro henne inn i et smug og slo henne i ansiktet flere ganger. I et mindre smug voldtok han henne og holdt hånden over munnen og nesen så hun ikke fikk puste og nesten besvimte, ifølge dommen.

Mannen ble pågrepet etter at folk i nærheten hørte lyder og overmannet ham. Han har sittet i varetekt siden pågripelsen 25. oktober 2018.

Da Sør-Trøndelag tingrett behandlet saken i januar i år, ble mannen dømt til seks års fengsel. Han anket både over bevisbedømmelsen, straffeutmålingen og oppreisningen på 150.000 kroner han ble dømt til å betale kvinnen. Da saken kom opp for lagmannsretten tidligere i høst erkjente han straffskyld og anket kun over straffeutmålingen.

annonse

Aktor la ned påstand om fengsel i seks år. Et mindretall på tre av rettens sju dommere gikk inn for dette, men flertallet falt ned på en fengselsstraff på fem år. Da har tilståelsen i lagmannsretten gitt den tiltalte en strafferabatt på seks måneder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon