Illustrasjonsfoto: Shutterstock/ SvetaZi
annonse
annonse

I løpet av en alminnelig dag bedrar hukommelsen deg på flere sinnrike vis. Dette har ikke bare konsekvenser for daglige gjøremål, men påvirker også viktige avgjørelser som når vi kjøper bil eller vitner i retten. Og hvor var du egentlig da Oddvar Brå brakk staven?

Feilbarlig hukommelse

Det er en kjensgjerning at vår hukommelse ikke er ufeilbarlig. Glemsel, fordommer, rus, psykisk sykdom og hjerneskader er bare noen av mange faktorer som gjør at vi ikke alltid kan stole på våre minner.

annonse

Enkelte går imidlertid lengre enn å bare glemme nøkler og fødselsdatoer. Hva får noen mennesker til å insistere på at de er blitt bortført av romvesen? Hva skal man tro når noen hevder å ha sett ormen i Loch Ness eller den avskyelige snømann?

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse