Tidligere visepresident Joe Biden (bildet) krever at Det hvite hus legger fram en utskrift av samtalen president Donald Trump hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj 25. juli. Der skal Trump ha oppfordret Ukraina til å innlede etterforskning av Biden. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Tidligere visepresident Joe Biden åpner for å stille USAs president Donald Trump for riksrett hvis han holder tilbake informasjon som Kongressen etterspør.

Under en pressekonferanse tirsdag sa Biden at USAs demokrati står i fare som følge av Trumps handlinger.

Den tidligere visepresidenten forlangte at Trumps regjering må gi Kongressen all informasjon som de folkevalgte etterspør. I tillegg krever Biden at Trump-regjeringen må slutte å stikke kjepper i hjulene for granskinger av presidenten.

annonse

– Hvis presidenten ikke etterkommer en slik anmodning fra Kongressen, hvis han fortsetter å hindre Kongressen og ignorere loven, så gir Donald Trump etter mitt syn ikke Kongressen noe annet valg enn å starte en riksrettssak, sa Biden.

Biden håper å bli Det demokratiske partiets presidentkandidat neste år. Partiet ønsker å få vite om Trump har brukt sitt embete på en utilbørlig måte ved å forsøke å presse Ukrainas president til å starte en etterforskning av Joe Bidens sønn.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.