Tidligere visepresident Joe Biden. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere visepresident Joe Biden åpner for å stille USAs president Donald Trump for riksrett hvis han holder tilbake informasjon som Kongressen etterspør.

Under en pressekonferanse tirsdag sa Biden at USAs demokrati står i fare som følge av Trumps handlinger.

Den tidligere visepresidenten forlangte at Trumps regjering må gi Kongressen all informasjon som de folkevalgte etterspør. I tillegg krever Biden at Trump-regjeringen må slutte å stikke kjepper i hjulene for granskinger av presidenten.

annonse

– Hvis presidenten ikke etterkommer en slik anmodning fra Kongressen, hvis han fortsetter å hindre Kongressen og ignorere loven, så gir Donald Trump etter mitt syn ikke Kongressen noe annet valg enn å starte en riksrettssak, sa Biden.

Biden håper å bli Det demokratiske partiets presidentkandidat neste år. Partiet ønsker å få vite om Trump har brukt sitt embete på en utilbørlig måte ved å forsøke å presse Ukrainas president til å starte en etterforskning av Joe Bidens sønn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon