Årets kokk 2019 er Christian Andre Pettersen fra Bodø som til daglig jobber på Fisketorget i Stavanger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Christian André Pettersen (30) vant Årets kokk for andre gang, og skal representere Norge i den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d’Or.

Filip August Bendi, Øyvind Bøe Dalelv, Marius Dragsten Kjelsrud, Christian André Pettersen og Håvard Werkland kjempet alle mot hverandre i Mathallen tirsdag 24. september.

Det var imidlertid Christian André Pettersen trakk det lengste strået, og som dermed vil representere Norge i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse Bocuse d’Or i Lyon 2021.

annonse

Det er andre gang på rad at 30-åringen fra Bodø kan smykke seg med den gjeve tittelen Årets kokk. I 2017 vant han også Årets kokk hvorpå han fulgte opp gull i Bocuse d’Or Europa og bronse i Lyon i januar i år. Han var imidlertid ikke fornøyd med tredjeplassen, og hadde derfor meldt seg på årets konkurranse igjen.

Prisen årets unge kokk, som ble delt ut for første gang, gikk til 24 år gamle Aleksander Løkkeberg Vartdal fra Oslo. Målet med den nye konkurransen er å løfte fram unge kokketalenter, gi dem kunnskap og konkurranseerfaring.

Nytt av året er også opprettelsen av et permanent stipend som fordeles mellom de tre pallplassene. Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) delte ut stipendet på 100.000 kroner som har fått navnet Ingrid Espelid Hovigs stipend.

Konkurransen Bocuse d’Or ble grunnlagt av den legendariske franske kokken Paul Bocuse og ble arrangert for første gang i 1987.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon