Fiskeriminister Harald T. Nesvik besøkte en algerammede oppdretter i Lødingen i mai. Nå inviterer han næringen til møte for å diskutere lakserømming. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) inviterer oppdrettsnæringen til møte for å få ned tallet på lakserømninger.

Hittil i år har fiskeridirektoratet mottatt mer enn 30 rapporter om totalt 280.000 lakserømninger. Mye tyder på at 2019 blir året med flest rømninger siden 2011.

Representanter fra Sjømat Norge, Sjømatbdriftene, Kystrederiene og Norsk Industri er invitert til møtet som finner sted i Oslo 4. oktober.

annonse

Fiskeriministeren mener at antallet er altfor høyt, og sier at han forventer at næringen tar tak for å nå nullvisjonsmålet.

– Vi må jobbe enda tøffere for å få ned tallet på laks som rømmer. Derfor inviterer jeg næringen til et møte for å høre hvordan vi sammen kan ta tak i dette, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik i en pressemelding.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon