Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Stopp verden – jeg vil av!

Man kan saktens begynne å lure på hva som egentlig skjer for tiden. Med økonomisk resesjon lurende i bakgrunnen, så må jo verdens ledere foreta seg noe, men hva? I de fleste vestlige land er innbyggerne allerede tynet til maks for skatter og avgifter, så hva gjør man da? Hvis man ikke ønsker å gå til krig så finnes det ett annet alternativ som virker.

Hvis folket mangler brød så kan man ikke be dem spise kake slik Marie Antoinette etter sigende skal ha sagt. Man må simpelthen skape et behov eller en frykt. I mange tilfeller kan de to tingene sammenfattes, så når noen kloke hoder fant på at vi kan gjøre umåtelig mye penger på en «grønn omstilling», så skapte man simpelthen klimakrisen.

annonse

Les også: Det er på tide at de voksne tar ansvar – for Greta Thunberg

Så når en liten svensk jente satt alene og streiket for klimaet i stedet for å gå på skolen, så kunne dette brukes. Det er et sterkt og overbevisende bilde. Når FNs klimatoppmøte i New York, nå går av stabelen ett år senere, så lytter verden til Greta Thunberg. Og budskapet hun kommer med er klart og tydelig.

Her skal det skaffes penger.

annonse

Masseutryddelse

Når Thunberg sier at «vi er ved begynnelsen av en masseutryddelse, og alt dere kan snakke om, er penger og eventyr om evig økonomisk vekst», så er det nettopp det man snakker om. Å lure ungdom og andre naive sjeler til å tro at dommedag er her på grunn av menneskenes klimagassutslipp er helt nødvendig for å få til «det grønne skiftet» eller som det egentlig heter, «det økonomiske skiftet».

– Øynene til alle framtidige generasjoner er rettet mot dere. Hvis dere velger å svikte oss, vil vi aldri tilgi dere, sa Thunberg. Neida Greta, du og andre ungdommer kommer ikke til å bli sviktet. Dere kommer til å få det som dere vil. Men regningen for dette, er det den eldre generasjonen som må betale. For når Greta og andre ungdommer i dag selv har blitt middelaldrende, så vil det ikke lenger være noen klimakrise. Da vil det for ettertiden hete at det var fordi dere tok grep og stoppet masseutryddelsen som sto på trappene.

Akkurat slik man sier i dag om hullet i ozonlaget på 80-tallet.

Folket vil bedras

Folk vil bedras. Det har alltid vært slik og det er ingen grunn til at det skal forandre seg. Fra menneskets vugge og frem til nå har det vært helt essensielt å tro på noe. Hvorvidt det samsvarer med virkeligheten eller ikke, betyr ingenting. Mennesket ønsker å tro på en virkelighet slik de selv ønsker at den skal være. Ola Elvestuen er et godt bevis på det.

Elvestuen har en agenda. Han er på lag med  klimaevangelistene som ser et økonomisk motiv i dette. Derfor er han oppriktig når han støtter en 16 år gammel, sint og opprørt  jente som selvsagt også er oppriktig. For hun har jo blitt skremt av slike som Elvestuen og andre dommedagsprofeter igjen.

Men kanskje tar jeg feil. Kanskje er det slik at bare vi betaler for «grønne løsninger» så vil ikke verden forgå? Kanskje kan vi få sola til å slutte med disse solstormene sine, eller kanskje også få jorda til å endre banen sin rundt sola, bare vi betaler nok?

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon