23. april. Greta Thunberg i House of Commons, for å utdanne britiske politikere i klimapolitikk. REUTERS/Toby Melville
annonse
annonse

Kjetil Stormark, redaktør for Aldrimer.no, skriver tirsdag at Greta Thunberg fortjener Nobels fredspris. 

Mandag talte Thunberg på FNs klimamøte i New York. Talen engasjerer verden på både godt og vondt. Thunberg fremstår som en «unik rollemodell», både for verdens ledere og befolkningen forøvrig, mener Stormark. 

Engasjementet Thunberg har skapt synes å falle i god jord hos den erfarne og anerkjente journalisten, som fremmer at Thunberg har samlet millioner av mennesker i protest mot at politikere ødelegger deres fremtid. 

annonse

Les også: Det er på tide at de voksne tar ansvar – for Greta Thunberg

Bør belønnes  

Klimakrisen og en stadig mer begrenset tilgang til verdens ressurser kan gi grobunn for at det blir flere militære konflikter. Greta Thunbergs unike rolle, som kan bidra til å begrense klimaproblemene, bør derfor belønnes med Nobels fredspris, skriver Stormark. 

annonse

Om Greta Thunberg kvalifiserer til å motta en pris for å skape fred er muligens et skjønnsspørsmål og avhenger av hvilke klimaeksperter en velger å sette sin lit til. Så langt har ikke Thunbergs engasjement resultert i annet enn utbredt klimaangst og sjelelig uro.  

Les også: Fredrik Solvang tråkker Twitter-venstre på tærne om Greta Thunberg

Sammenligner 

Stormark går langt i agrumentasjonen for å fremme Thunbergs person. 

Han trekker fram Malala Yousafza som i 2014 mottok Nobels fredspris for sitt engasjement for jenters rett til å gå på skole:  

– I år bør Nobels fredspris sette en ny rekord ved å hedre en ny, ung kvinne som står i verdens søkelys, skriver han. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon