Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
annonse
annonse

Dagbladet mener på lederplass at regjeringen og Fremskrittspartiets trafikk-politikk er kunnskapsfiendtlig!

Trafikk i Norge er ikke det samme som død. Bare 108 personer av 5 millioner innbyggere døde siste år. Det vil si at det bare var 0,0022% sjanse for å dø i trafikken i Norge i 2018, noe som er en ekstrem nedgang fra en terskel på rundt 560.

Les også: Utenlandsfødte er mer utsatt for ulykker i trafikken

annonse

Når det er sagt er det helt forferdelig, mer en hundre personer er mange!

Men effektiv trafikk gir oss muligheter til både å bo, jobbe og leve slik vi selv måtte ønske, og den gir oss frihet. Men er det effektiv trafikk når vi blir pålagt å holde 60 eller 70 km på lange øde strekninger både dag og natt?

Les også: Ulovlig mobilbruk i trafikken bekymrer politiet

Mange av trafikantene starter da med hasardiøse forbikjøringer av saktegående kjøretøy med det resultat at risikoen øker dramatisk. Bruken av streknings-ATK stopper denne adferden, men også andre tiltak virker; økt fartsgrense med dobbel varsellinje, fysisk midtskille eller utbedring til 4-felts vei.

annonse

Streknings-ATK fungerer som ren tvang og når den i mange tilfeller etableres som et førstevalg, er det mange som reagerer. Regjeringen har derfor benyttet sunn fornuft, lyttet til folket og satt foten ned, noe som Statens Vegvesen er pålagt å ta til etterretning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon