Illustrasjonsfoto: Renata Brito / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

SVs Karin Andersen ber justisministeren gjøre det klart at Norge vil ta imot sin andel asylsøkere for å avlaste Hellas og andre land som har stor pågang.

Mandag ble fire EU-land enige om en mekanisme for fordeling av asylsøkere som kommer over Middelhavet til Europa. Målet er å avlaste landene som tar imot flest førstegangs asylsøkende.

– Justisminister Jøran Kallmyr sa under valgkampen at regjeringen jobber for en felleseuropeisk løsning. Nå som det foreligger et forslag til fordeling, må han gå foran og si klart og tydelig at Norge er klar for å ta imot sin andel, skriver Andersen i en epost til NTB.

annonse

Tyskland, Frankrike, Italia og Malta kom fram til mandagens løsning, som skal brukes som grunnlag for en diskusjon med de øvrige EU-landenes innenriksministre under et møte i oktober.

Avtalen er ment å vare i seks måneder og vil tre i kraft når andre EU-land blir med, sier Tysklands innenriksminister Horst Seehofer, ifølge nyhetsbyrået DPA. Han tror 12–14 land vil slutte seg til ordningen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon