Foto: CHPV/Scira Offshore Energy / NTB scanpix
annonse
Equinor inngår en intensjonsavtale med kinesiske CPIH om havvind. håper det vil føre til at Kina dropper nye kullkraftverk.
annonse

Equinors konserndirektør for nye energiløsninger, Pål Eitrheim, sier bruken av fornybare energikilder og naturgass øker raskt i Kina.

– Landet satser for fullt på å bli verdens største marked for havvind innen 2030, sier han i en pressemelding.

CPIH (China Power International Holding) er datterselskap av det statseide State Power Investment Corporation, som utvikler og driver kraftprosjekter innen både fossile og fornybare energikilder.

annonse

Administrerende direktør Jun Tian i CPIH håper på et langsiktig strategisk samarbeid med det norske selskapet. Avtalen gjelder utvikling av havvind både i Kina og Europa.

Per Kristian Sbertoli, fagansvarlig for finans i ZERO, mener Equinor kan bli en viktig aktør i markeder med enorme energibehov.

– Havvind kan bli en av de viktige løsningene for å nå målet om å stanse byggingen av ny kullkraft allerede neste år, slik FNs generalsekretær har bedt om, sier han.

annonse

Han påpeker at en rekke land i Asia fortsatt bygger nye kullkraftverk som bidrar til klimaproblemene. Når Kina nå åpne for havvind, kan Equinor og andre norske selskaper spille en viktig rolle i klimaarbeidet og samtidig skape verdier.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon