Arkivfoto fra et sommervarmt Bergen: Marianne Løvland / NTB scanpix
annonse
Byrådet i Bergen vil skjerpe eiendomsskatten ved å øke satsen og senke bunnfradraget. Dermed må flere betale.
annonse

Satsen økes fra 2,6 til 2,8 promille, og bunnfradraget reduseres med en kvart million til 750.000 kroner, ifølge Bergens Tidende. Byrådet foreslår endringene for å kompensere for endringer i reglene for hvor stor del av boligverdien det skal beregnes skatt av, noe som gir kommunen lavere inntekter.

Selv med endringen regner byrådet med lavere inntekter fra eiendomsskatt de neste fire årene.

– Det ville vært uansvarlig å kutte i eiendomsskatten nå. Skatten videreføres på samme nivå med tilpasninger som følge av nye lover fra Stortinget, sier finansbyråd Håkon Pettersen (KrF).

annonse

Eiendomsskatten kan bli et stridstema i forhandlingene som pågår mellom Ap, KrF og Venstre, som sitter i byråd i dag, og SV og MDG.

Byrådet vil investere 4,2 milliarder kroner i skolesektoren og 1,7 milliarder kroner i eldreomsorg de neste fire årene. Blant annet skal det bygges nye sykehjem i Åsane og Sandsli. Til sammen foreslås det investeringer for 12,5 milliarder kroner for den neste bystyreperioden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon