(AP Photo/NOAA)
annonse
Mange av verdens største kystbyer og små øystater vil i 2050 oppleve ekstremvær hvert eneste år, ifølge FNs klimapanel.
annonse

Årlig ekstremvær vil ramme byene selv med en kraftig redusering i klimagassutslippene, heter det i spesialrapporten som FNs klimapanel (IPCC) publiserte onsdag.

Tidligere rammet denne type katastrofer kun én gang hvert hundrede år.

I rapporten går det fram at klimaendringene har gjort tropiske stormer større og kraftigere, og at de vil fortsette å herje kloden i flere tiår uansett hvor mye verden trapper opp kampen mot CO2-utslipp.

annonse

Antall orkaner, tyfoner og sykloner kommer ikke til å øke, men flere av dem vil nå det kraftigste nivået, kategori 4 og 5, ifølge IPCC.

Flombeskyttelse og diker vil koste flere tusen milliarder

Bygging av diker og forsvarsverk mot økende havnivå kan komme til å koste flere tusen milliarder kroner i løpet av de kommende 80 år, ifølge FNs klimapanel.

Diker og andre flombeskyttende tiltak vil kunne redusere skader som følge økende havnivå og stormer, men vil bli svært kostbart, viser rapporten fra FNs klimapanel (IPCC). Rapporten ble lagt fram onsdag.

annonse

Selv om ingeniører skulle kunne klare å lage innretninger som kan beskytte byer som New York og Amsterdam, vil de sannsynligvis bli svært upraktiske eller uoverkommelig kostbare for de enorme delta-områdene i utviklingsland, heter det i rapporten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon