Jens Kihl får kjeft av SVs Marian Hussein etter Trudau-kommentar. Foto: Wikimedia/Skjermbilde Youtube.
annonse
annonse

Canadas statsminister Justein Trudeau kledde seg ut som Aladdin for 18 år siden. Det har ført til krangling på venstresiden.

I forrige uke vakte det stor oppmerksomhet rundt Justin Trudeau. Canadas statsminister ble anklaget for rasisme, etter at det dukket opp bilder der han hadde kledd seg ut som Aladdin og malt ansiktet svart.

– Jeg burde ikke ha gjort dette. Jeg burde ha visst bedre, og det gjorde jeg ikke. Jeg beklager på det sterkeste, sa Trudeau da bildene ble kjent.

annonse

I Norge har debatten rast på sosiale medier. Flere har tatt til orde for at bildet ikke er rasistisk. En av de er den tidligere SV-politikeren Jens Kihl.

– Justin Trudeau er nok den teiteste statslederen i den frie verden. For atten år siden kledde han seg ut som Aladdin, og det er tydeligvis en krise nå, skrev Kihl, som nå jobber som kommentator i Bergens Tidende på Twitter.

Les også: Hijabkledd ungdom lovpriser Marian Hussein – Vårt Oslo lager gladsak

annonse

Rasistisk motargument

Meldingen falt ikke i godt jord hos SVs stortingsrepresentant Marian Hussein. Hun dro frem Kihls hvite hudfarge i sitt motargument.

– Rart dette med hvite menn som ikke evner å ta til seg tilbakemelding. Ingen har tvunget han, men ulikt endel privligerte menn som ikke ser andres opplevelser så har han nå sagt unnskyld og verden går videre, skrev Hussein.

– Jeg synes han fortjener langt mer kritikk for å være en markedsliberal jappefyr fra en elitefamilie, heller enn akkurat dette, svarte Kihl.

Meldingen gjorde Hussein sint.

– Nææ, klassisk venstreside «jeg ser ikke farge jeg ser bare klasse» han trenger flere tilbakemeldinger og det virker ikke som han er tonedøv ihvertfall!

annonse

– Kledde meg ut som indianer

Ap-politiker Per Anders Langerød mener også at blackface-kritikken mot Trudeau er streng.

– Dette er så tøysete. At fortiden fremstår rar og ureflektert med ting man i dag ikke ville gjort er også et tegn på at verden går fremover. Vi er alle en del av den utviklingen. Hilsen ivrig gutt som ofte pleide å kle seg ut som indianer, skrev Langerød.

Også dette ble dårlig motatt av Marian Hussein.

– Også er det de som ikke evner å ta tilbakemeldinger, svarte SV-politikeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon