Jarle Aabø. Foto: Privat
annonse
annonse

Dagbladet publiserte tirsdag et meningsinnlegg av Jarl Wåge hvor han beskylder Ja til bilen for grove trusler mot og derfor frarøvelse av friheten til Lan Marie Berg. 

Under tittelen «Nok er nok» skildrer Wåge sin bekymring for klimakrisen, naturkatastrofer og folks manglende evne til å lytte til naturens skrik om hjelp.     

I mellom argumenter om ekstremvær og omfavnelsen av 16 år gamle Greta Thunberg, kommer det sterke anklagelser om trusler og sjikane mot Berg. Ikke bare anklager Wåge Ja til bilen for å ytre trusler mot Berg, men han ansvarliggjør avisen og deres Facebookgruppe for hindring av bevegelsesfriheten til Berg: 

annonse

«I fire år har Jarle Aabø og facebook-gruppa «Ja til bilen i Oslo» med godt over tjue tusen medlem, drive klappjakt, hetsa, mobba, sjikanert og truga Berg på det grovaste. Så ille er det til tider at ho ikkje kan ferdast fritt i byen», skriver han.

Les også: MDG-Berg og Ap-Støre kan bli fatalt

Bryter Vær Varsom-plakaten  

Hans påstander er kun fri fantasi, og det er trist at han tillater seg fremme slike krenkende og usanne ytringer om et journalistisk dugnadsprosjekt og mange, mange tusen lesere, svarer Aabø. 

annonse

Samtidig bryter Dagbladet Vær Varsom-plakaten ved å publisere slike grove påstander uten samtidig imøtegåelsesrett. Hverken Dagbladet eller skribenten har fnugg av bevis for disse gjennomfalske påstandene. Dette stemmer rett og slett ikke, og det vet alle som har fulgt Ja til bilen-prosjektet de siste to årene.

Les også: Styremedlem i Gamle Oslo MDG drar sammenlikninger mellom norsk oljeindustri og nazisme

Uheldig

Geir Flaen Ramnefjell svarer på vegne av Dagbladet.

– I går publiserte dere en artikkel hvor på Wåge anklager Ja til bilen i Oslo for grove trusler og frihetsberøvelse av Lan Marie Berg. Har dere hold for disse anklagene? 

annonse

– Wåge skriver ikke at noen har utsatt Lan Marie Berg for frihetsberøvelse, men at hetsen mot henne er så ille at hun til tider ikke kan ferdes fritt i byen. Det er ikke sikkert det var hetsere i Ja til bilen som førte til det (Wåge skriver generelt på det punktet), men også i Ja til bilen er hun hetset i så stor grad at en jussprofessor mener Aabø og gruppa har brutt straffeloven.

–  Setningsoppbyggingen er kanskje noe uheldig, ettersom det kanskje kan tolkes at det er Aabø selv som har gjort alt dette. Det skal vi justere, svarer Ramnefjell.

Endrer setningsoppbygging 

Dagbladet er helt på bærtur i sitt forsøk på å bortforklare presseetikken, sier Aabø.

Artikkelen har nå blitt endret fra:

«I fire år har Jarle Aabø og facebook-gruppa «Ja til bilen i Oslo» med godt over tjue tusen medlem, drive klappjakt, hetsa, mobba, sjikanert og truga Berg på det grovaste. Så ille er det til tider at ho ikkje kan ferdast fritt i byen.»

Til dette:

«I fire år har Jarle Aabøs face book-gruppe «Ja til bilen i Oslo» med godt over tjue tusen medlem, drive klappjakt, hetsa, mobba, sjikanert og truga Berg på det grovaste.
Så ille har det vært fra ulike hold til tider at ho ikkje kan ferdast fritt i byen.»

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon