Bildemontasje. NTB/Scanpix.
annonse
annonse

Etter et historisk dårlig valg ser Støre for seg et samarbeid med MDG. Men det kan gå galt, veldig galt.

– Helt fra Jonas Gahr Støre som ganske ny utenriksminister måtte håndtere den såkalte Karikaturstriden i starten av 2006, har det vært grunn til å stille spørsmål ved om han er en god leder, skriver Kjell-Magne Rystad i Nettavisen.

Les også: Støre vil ikke snakke om MDG-samarbeid

annonse

Han stod ikke opp for ytringsfrihet, og ba heller om unnskyldning, påpeker finansanalytikeren.

Han viser til alle sakene om hans personlige økonomi, slike som er upasssende for en leder av AP. Dernest kommer Støres håndtering av Giskes fall.

Rystad  peker på at Lan Marie Berg i motsetning til Støre er en valgvinner, men hun viser ikke hensyn til andre. MDGs politikk er henne viktigere enn folks liv, påstår Rystad. 

– At bevegelseshemmede ikke kommer seg frem, varetransporten får problemer og at butikkene sliter ser ikke ut til å spille den minste rolle for henne. Det samme gjelder dem som sliter med å betale skyhøye bompengeregninger. Bilen skal bort uansett. Noen vurdering av konsekvensene før politikken iverksettes har hun ikke vært interessert i å gjennomføre, skriver Kjell-Magne Rystad.

annonse

Les også: Styremedlem i Gamle Oslo MDG drar sammenlikninger mellom norsk oljeindustri og nazisme

Skepsisen til MDG er stor i LO og i distriktene. Senterpartiet har blitt MGDs motpol.

– Mens MDG er superurbant, er Senterpartiet et distriktsparti. Kjøttskam, bilskam og flyskam passer ikke for Senterpartiet. Ikke lastesykler eller rovdyr heller. På disse områdene, som er viktig for Senterpartiets kjernevelgere, er avstanden til Fremskrittspartiet veldig mye kortere enn til MDG.

– En flørt mellom Støre og Berg vil skyve Senterpartiet unna. Veien over til den borgerlige siden, der Senterpartiet historisk har holdt hus, kan bli kort. Kan Støre og Berg få flertall uten støtte fra Trygve Slagsvold Vedum? Høyst tvilsomt, mener Rystad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon