Leder Nancy Pelosi i Representantenes hus kan snart få tilgang til varselet om Donald Trump. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det hvite hus skal gi Kongressen tilgang til varselet om president Donald Trump telefonsamtale med hans ukrainske motpart Volodymyr Zelenskyj, ifølge Politico.

Det hvite hus forbereder overleveringen av både varselet og rapporten til generalinspektør for amerikansk etterretning, Michael Atkinson, opplyser en ikke navngitt høytstående tjenestemann til Politico.

Samtidig melder New York Times at Det hvite hus har bestemt at de trolig vil la varsleren møte granskere i Kongressen, får nettstedet opplyst av ikke navngitte kilder.

annonse

Det hvite hus har ikke kommentert saken.

Generalinspektør Atkinson er mannen som mottok varselet fra en ansatt i amerikansk etterretning, som slo alarm om samtalen mellom Trump og Zelenskyj 25. juli. Da skal Trump ha forsøkt å presse Ukraina til å etterforske Hunter Biden, sønnen til demokratenes presidentkandidat Joe Biden.

Amerikanske medier melder at Trump få dager før samtalen ba om at drøyt 3,6 milliarder kroner i militærhjelp til Ukraina skulle fryses. Ifølge varselet skal Trump under samtalen ha kommet med «løfter» som uroet varsleren. Trump har selv opplyst at han vil offentliggjøre en utskrift av samtalen.

annonse

Saken bidro til at toppdemokraten Nancy Pelosi tirsdag kunngjorde at Representantenes hus begynner prosessen for å stille Trump for riksrett.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon