Rædt-politiker Siavash Mobasheri. Foto: Wikimedia.
annonse
annonse

Leder av Rødt Oslo, Siavash Mobasheri, mener enkelte stemmer i den politiske debatten ikke har rett til ytringsfrihet.

I forrige uke fikk SV, MDG og Rødt flertall i Gamle Oslo bydelsutvalg for å stanse den islamkritiske organisasjonen SIAN i å ha stand på Tøyen torg kommende lørdag.

Ifølge VårtOslo.no skal SV-politiker Marian Hussein har vært pådriveren for å blokkere SIAN. Hun mener at politiske debatter ikke bør være lov på Tøyen torg.

annonse

— Tøyen torg er ikke stedet der man møter stortingspolitikere eller bystyrepolitikere. Dette er et torg for barn og familier. Et torg med lekeapparater og skulpturer, som er møteplass for folk i bydelen. Jeg hadde forstått argumentet om ytringsfrihet bedre hvis SIAN ble nektet stand foran Stortinget eller Rådhuset. Eller en ambassade for den saks skyld, sa bydelspolitikeren til VårtOslo.

SV-politiker Marian Hussein ønsker ikke politiske debatter på Tøyen i Oslo. Foto: NTB scanpix.

– Ytringsfrihet har begrensinger

Tøyen er en av de bydelene i Oslo som har høyest andel innvandrere, og har havnet i medias søkelys ved flere anledninger i kriminelle saker. I forrige uke en profilert politileder brutalt slått ned på Tøyen.

annonse

I en kommentar til VårtOslo.no skriver leder for Rødt i Oslo, Siavash Mobasheri, at de støttet forslaget om å blokkere ytringsfriheten for SIAN fordi de «forurenser lufta» med hatprat.

– Vi sier tydelig nei til at rasistiske grupper som SIAN skal få tillatelse til å forurense lufta i våre gater og torg med sine hatefulle ytringer.

– For å være klinkende klar: Ytringsfriheten er en viktig rettighet som vi i Rødt skal være de første til å forsvare. Det er likevel viktig å være klar over at den har begrensninger i form av andre like viktige rettigheter. Å tillate én ytring vil ofte innebære å aktivt utelukke en annen. Enten på grunn av plass, eller som tilfellet er med høyreekstreme: at de som er gjenstand for deres hat ikke vil føle seg trygge eller velkomne, skriver han.

Ifølge VårtOslo skal forslaget som ble vedtatt være en tolkning av en juridisk betenkning fra kommuneadvokaten i Oslo. I notatet åpner kommuneadvokaten for at bydel Gamle Oslo kan, av hensyn til andre brukere av Tøyen torg, nekte SIAN å ha stand.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon