Skattedirektør Hans Christian Holte, her under NHOs årsmiddag tidligere i år. Han understreker at for å få skatteamnesti er det en forutsetning at skattyterne melder seg frivillig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Skatteetaten skal redusere klimaavtrykket sitt med minst 10 prosent neste år, rapporterer NRK.

Skatteetaten har ikke blitt pålagt å gjøre dette. Det er et initiativ fra etaten selv, ifølge skattedirektør Hans Christian Holte.

– Skatteetaten har en viktig oppgave med å finansiere velferden i Norge, men vi har også et samfunnsansvar. Det er åpenbart at vi må ha et aktiv forhold til hvordan vi kan bidra til å iallfall gjøre noe, sier han til NRK.

annonse

– Hva har fått deg til å ta så konkrete grep?

– Det kommer av en personlig erkjennelse om at klimaendringene skjer raskere enn tidligere forventet. Som toppleder har jeg nok større mulighet til å bidra på jobb enn det jeg har som privatperson.

Les også: Pernille (12) har kronisk klimaangst

Med over 6000 ansatte har etaten et betydelig klimaavtrykk. Dette skal nå reduseres.

annonse

– Vi flyr ganske mye. Dersom vi fortsetter slik vi har gjort i år, regner vi med at de ansatte kommer til å ha flydd ca. én og en halv million mil i 2019, noe som tilsvarer et utslipp på om lag 3320 tonn Co₂, sier Holte.

Han sier til NRK at responsen har vært positiv blant de ansatte i bedriften.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon