Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre forskutterer interne prosesser når han sier at klima er den viktigste saken ved neste valg. Støre sa høstens valgresultat er for dårlig da han talte tirsdag til landsstyret i Ap tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Distriktspolitikken må ikke komme i skyggen hvis Arbeiderpartiet skal satse på klima som en av sine viktigste saker, advarer tre av Aps trønderske valgvinnere.

– Det er ikke klima som skal være Arbeiderpartiets hovedsak for å få tilbake velgerne, mener jeg, sier Osen-ordfører John Einar Høvik (Ap) til Trønder-Avisa. Partiet hans fikk nær 52 prosent av stemmene i den lille kommunen.

Høvik mener partileder Jonas Gahr Støre forskutterer en intern prosess i partiet om veien videre når han til Klassekampen tirsdag sa at klima er den viktigste saken framover. Høvik sier alt ikke kan styres fra Oslo-gryta.

annonse

– Jeg synes Ap nå må lytte til oss i kommunene der Ap har gjort det veldig bra, fortsetter han, og ber partiet løfte distriktspolitikken som ble vedtatt på landsmøtet i 2017.

Amund Hellesø som blir ordfører i den sammenslåtte kommunen Nærøysund, er enig:

– Jeg støtter Støre i at klima er en viktig sak. Men Distrikts-Norge kan ikke bli taperen for at vi skal ha en klimaprofil, sier han.

Ordfører Arnhild Holstad fra Namsos, der Ap fikk 43 prosent av stemmene, er for å løfte klima, men tilføyer:

annonse

– Ap må få større troverdighet i distriktspolitikken.

Støre vedgikk i en tale til partiets landsstyre tirsdag at Aps valgresultat i høst var for dårlig.

– Ap klarte ikke å målbære frustrasjonen mange har som følge av sentraliseringen, ei heller bli førstevalget for dem som var mest opptatt av bom eller klima, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon