Allerede før den nye mekanismen for å fordele asylsøkere mellom EU-landene formelt er lagt fram, gjør Ungarn sin skepsis tydelig. Illustrasjonsfoto: Renata Brito / AP / NTB scanpix
annonse

Ungarn er svært skeptisk til avtalen som ble inngått mandag for å fordele asylsøkere mellom EU-land. Ungarerne vil ikke la EU pålegge dem kvoter av asylsøkere.

Fire land – Frankrike. Tyskland, Italia og Malta – møttes i sistnevntes hovedstad og ble enige om en mekanisme for å fordele asylsøkere som kommer til EU over Middelhavet. Målet er å avlaste de landene som i dag bærer den største byrden.

Planen er at avtalen skal danne grunnlag for en bredere diskusjon på EUs innenriksministermøte i oktober, men allerede nå møter den altså motbør.

annonse

– Essensen i det som ble lagt fram mandag er å fremme tanken om obligatoriske kvoter. Det vil innebære å fordele ulovlige migranter før de engang når europeiske havner. En ukontrollert ankomst av utlendinger er naturlig nok et sikkerhetsspørsmål, skriver Ungarns regjering på sine nettsider.

– Det er nesten som å gå tilbake til start, heter det i uttalelsen.

Innvandringsskeptiske Ungarn er ett av landene som har nektet å gå med på et EU-forslag om å pålegge medlemslandene kvoter for mottak av asylsøkere. Det har ført til at diskusjonen om fordeling av mennesker som kommer til Europa over Middelhavet, har vært fastlåst i lang tid.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.