Politisk nestleder for Demokratene, Vidar Kleppe. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratene bestemte på et møte tirsdag kveld at KrF bør få ordføreren i Kristiansand. Det bekrefter partitopp Vidar Kleppe overfor Dagbladet.

Demokratene og KrF møttes til de første sonderingssamtalene mandag kveld. Samtalene ble til etter at KrF tok kontakt med Demokratene, erfarer Dagbladet.

– Gruppen har enstemmig gitt sin tilslutning til at vi kan forhandle for å få KrFs Jørgen Kristiansen som ordfører, sier Kleppe.

annonse

Demokratene fikk 13,4 prosents oppslutning i Kristiansand i lokalvalget, noe som ga dem ti plasser i bystyret. I den tradisjonelt borgerlige byen er Arbeiderpartiet blitt enige med fem andre partier om å danne en mindretallskonstellasjon. Likevel mangler Ap fire mandater på å sikre seg ordføreren. Den borgerlige fløyen mangler sju, og dermed er Demokratene på vippen.

Det ligger nå an til å bli kamp om ordførervervet helt fram til ordførervalget i Kristiansand 9. oktober.

Ap ber nå sentrumspartiene om hjelp til å holde høyresiden, og Kleppe, borte fra makten i byen.

– Vi ønsker spesielt Venstre hjertelig velkommen over til vår samarbeidskonstellasjon. Og nå bør KrF vurdere det samme, sier Mette Gundersen (Ap) til Dagbladet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon