Illustrasjonsbilde. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske myndigheter vil ikke gripe inn mot enkeltselskaper – som Huawei – men stille krav til teleselskaper, opplyser digitaliseringsminister Nicolai Astrup (H).

Torsdag skriver nyhetsbyrået Reuters at Norge ikke gjør som NATO-alliert USA og stenger kinesiske Huawei ute fra utbyggingen av 5G-nettet her i landet.

– Poenget er at norske myndigheter stiller krav til teleselskapene. Vi har en god dialog med selskapene, og så er det de som gjør sine sikkerhetsvurderinger, utdyper Astrup overfor NTB.

annonse

Huawei har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei avviser anklagene.

Daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sa tidligere i år ifølge Reuters at Norge vurderte tiltak som kan holde Huawei utenfor utbyggingen av 5G-nettet i Norge.

Kinesiske Huawei, svenske Ericsson og finske Nokia er de dominerende leverandørene av infrastruktur til telekommunikasjon.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon