Illustrasjonsbilde. Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

I en episode av «Skavlan» tidlig på året i år sier Greta Thunberg om sitt syndrom at hun ofte ser ting i svart eller hvitt, noe hun selv mener er en fordel når det kommer til klimaspørsmålet.

«Løsningen er så enkel at selv en femåring kan forstå det. Vi må stoppe utslippene, det er svarthvitt», sa Greta Thunberg i «Skavlan».

Greta Thunberg er et barn full av følelser med bittelitt innsikt i klima, men med null forsknings- og vitenskapelig kompetanse.

annonse

Hvor mange journalister har bedt om å få se «bevis» på hennes kunnskap?

Det er et retorisk spørsmål, og svaret er stort sett «ingen». Hvorfor? Jo, for det ansees for «ufint» å spørre et barn som har stort engasjement om kompetanse.

Greta Thunbergs diagnose er blant annet «Aspergers syndrom», som er en gjennomgripende utviklingsforstyrrelse (autismespekterforstyrrelse). I oppslagsverk ser man at syndromet karakteriseres i likhet med autisme av problemer med sosialt samspill, kombinert med et begrenset, stereotypt og repetitivt mønster av adferd, interesser og aktiviteter, men skiller seg fra autisme først og fremst ved normal intelligens og språklig utvikling.

annonse

At hun har denne sykdommen er ikke «en slem påstand», men et faktum og sannheten er altså at hennes tilstand kan være «veldig sort/hvit». For å si det rett ut: «Veldig klimakrise» eller «ikke veldig klimakrise».

Det har blitt hevdet at tilstanden rundt «Aspergers syndrom» er en form for «annerledeshet», mer enn en funksjonshemming som må behandles eller kurere.

Hvor mange journalister har etterlyst «bevis» for at hun er «helt frisk»?

Retorisk spørsmål igjen, for det ansees altså ufint å stille slike spørsmål til et barn som deler mange, mange journalisters verdiståsted. Vi må ikke glemme hvor Greta Thunberg kommer fra, og hvem som er foreldrene hennes. Både mor og far hører til på venstresiden i svensk politikk.

Les også: Carl I. Hagen med nytt utspill mot Thunberg-kulten: – Tror på skremselspropaganda

Ikon basert på fake news

annonse

At hun hylles av Paven, politikere og pressen og får «ikon-status» selv om hun beviselig ble «hentet inn til et miljøprosjekt noen ønsket å tjene penger på» i utgangspunktet og at familien hennes deretter pøser på med bøker, T-trøyer, buttons etc etc er i sterkeste laget. «Smi mens jernet er varmt»!

Dette har blitt en millionindustri, og jeg gad vite hva diverse næringslivsaktører betaler for å bli tatt bilde av sammen med henne eller hva det kan koste å få kle opp GT med bestemte klær.

Når det går opp for folk at heller ikke Greta Thunberg hadde fakta å bidra med, slik Al Gore heller ikke hadde – da han for en del år siden spådde at isen ved Nordpolen skulle bli borte og fikk fredspris – da blir folk skuffet. Kanskje til og med blir folk sinte på henne, som har vært budbringer for en “dommedags-sekt” vi har sett maken til mange ganger tidligere.

At GT «tilfeldigvis» har blitt global kjendis i løpet av et år etter sin skolestreik virker direkte påfallende. Du kommer ikke dit med mindre det er sterke krefter bak, økonomisk og politisk, for at slikt skal skje.

Pressen i Greta Thunbergs hjemland Sverige er tatt på fersken i å lyve rundt hennes «storhet» og «påvirkningskraft». Eksemplene er så mange, at det ikke nytter å gjengi alle her – og det samme gjelder norsk og internasjonal «kampanjepresse».

La oss ta SVTs TV-bilder fra FN-klimatmøtet i Katowice (desember 2018) som eksempel:

Av TV-bildene ser det ut til at Greta Thunberg står og holder tale foran en fullsatt sal av verdensledere. Men det var ikke sant måtte SVT etter hvert redegjøre for, for hun holdt tale foran en tilnærmet tom sal, men det var bare slik at SVT ville «pynte opp» Greta Thunbergs status.

Etter talen i Katowice gjorde SVT et intervju med Greta Thunberg, og ingen av medlemmene i barnets reisefølge (6 personer) var med på bildene. Hun så dermed ut til å ha reist til Katowice alene for å refse verdenslederne som «et fløyteblåsende miljø-ikon».

Så kommer det siste spørsmålet fra SVT til Greta i dette intervjuet, og det er «Hva gjør du selv for å redde miljøet?»

Svaret fra barnet var «Jeg flyr blant annet ikke».

Like etter intervjuet bar det av sted til hotellet for GT og hennes reisefølge av PR-rådgivere og journalister, og rett til flyplassen for å bli fraktet hjem til Sverige……

De unge i en «innholdsløs verden» tiltrekkes av Greta Thunberg

At unge mennesker, som bruker alt for stor del av livet sitt på å titte inn i telefonen sin og dermed går glipp av direkte mellommennesklig kontakt, kan la seg forlede til å «bli oppslukt» av denne «GT-sektens forbannelse» er ikke rart, for disse mange millioner unge i Vesten har foreldre, som mange av dem er alt for opptatt av sin egen mobiltelefon og lite tilstedeværende.

annonse

Det er en «tomhet» ute og går, og vi ser det ikke utelukkende hos de som er fan av «klimastreik» og Greta Thunberg, for vi ser det i det daglige der «influensere» som Sophie Elise og andre har fått stort fotfeste eller der “tomhet” går over i misbruk av rusmidler.

Det er alt for få voksne der for å guide de unge gjennom livet på en betryggende måte, for de voksne er alt for opptatt med «å realisere seg selv», og det å bla opp penger til barna – slik at barna kan «drive med det de vil» er alt for vanlig, slik at de voksne kan «stelle med sitt».

Først kom ekstremt mange TV-kanaler og folk ble pasifisert sammen hjemme, men etter hvert har mobiltelefonene og Internett sørget for at folk som bor under samme tak sitter i hvert sitt rom for å se på hver sine «datadingser».

Familien har raknet, og da er det lett for de som har et stort PR-maskineri i ryggen å få innpass med sine budskap, sanne eller fulle av løgn.

Les også: Mener Greta Thunberg bør få Nobels fredspris 

De feige opportunistene i politikken

At politikere finner det for godt å hylle Greta Thunberg er feigt, opportunistisk og farlig.

Årsaken er den samme som for journalistene, og det er frykten for å stille «feil spørsmål», som gjør at man taper ansikt i «miljø-hysteriet» og blir stemplet som «klimafornekter». Slikt gjør man helst ikke, ei heller her i Norge.

At politikere, spesielt her i Europa, har behov for å rette et kraftig fokus på klima er lett å forstå. Det er et forsøk på å lede fokus bort fra mislykket innvandringspolitikk, og en mulig utsettelse av et potensielt oppgjør av dimensjoner lenger fram på veien, slik jeg oppfatter det.

Færre og færre forskere støtter nå opp om “menneskeskapte problemer”, og man retter blikket mot CO2 på en helt annen måte. Mange er også i stand til å konkludere med at jordas rotasjon får ikke engang Greta Thunberg gjort noe med, samme hvor sint hun er overfor voksne folk i FN.

Det sitter noen og trekker i tråder her, og etterhvert sprekker trollet og vi får se hvem de er som står bak Thunberg, Gore og andre hysterikere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon