FNB Oslo: Elden og FNB i Stavanger ble avvist på alle punkter

annonse

I en pressemelding til Resett fremkommer det at Folkeaksjonen nei til mer bompenger Oslo fortsetter å kjempe mot bomringen. 

FNB prøvde seg selv i retten på valgdagen. Rettskjennelsen er utsendt og resultatet gikk i  FNB Oslo’s favør.

Sentralt styre ble idømt å betale saksomkostninger.

annonse
Kan velge lokallag

Det fremkommer av kjennelsen at sentralt styre kan kreve at lokallaget i Oslo ikke opptrer som lokallag på vegne av partiet, men at de kan ikke ekskludere medlemmene.

Begrunnelsen for dette punktet beror seg på manglende regulering og vedtekter.

– Vi er glade for medhold i det prinsipielle spørsmål om at supporterforeningen i Oslo ikke representerer Bompengepartiet, sier advokat John Christian Elden, som representerer partiet sentralt, til Stavanger Aftenblad.

annonse

Må ryddes opp 

Retten melder også at partiet har god tid til å avklare styreorgan internt via landsmøte før neste valg.

I en pressemelding fra FNB Oslo uttrykkes det spenning rundt landsmøtet, med vekt på at Oslo ikke er det eneste lokallaget som har vært i konflikt med sentralt styreorgan.

Inntil stridighetene er ryddet opp i kan det oppfattes slik at lokallaget fremdeles vil kjempe mot bomringen i Oslo.

Pressemelding:

Som mange har fått med seg gikk FNB i Stavanger (eller FNB sentralt som de nå kaller seg) til rettssak mot eget lovlig etablert lokalparti, FNB Oslo, på selve valgdagen. Saken gjaldt på godt norsk om hvorvidt Frode Myrhol med sine utvalgte tilhengere kunne ekskludere Norges største lokallag i FNB. Dette ved at FNB Oslo skulle nektes å bruke FNB-betegnelse, FNB-logo og nektes enhver tilknytning til partiet.

annonse

Saken har hele veien for FNB Oslo fremstått som et totalt ubegrunnet og udemokratisk inngrep og overgrep. En sak der FNB i Stavanger har duret frem som de selv har funnet for godt uten å bry seg om vedtekter, organisasjonsregler eller god folkeskikk. Som det ble bevist i rettssaken 9 september så har FNB Oslo lovlig operert under FNB plattformen fra mars 2019. Da ble det anerkjent at FNB Oslo ble opprettet og gitt beskjed om hvilket navn lokalpartiet skulle benytte. Den 1 august innkalte imidlertid FNB i Stavanger til et ekstraordinært årsmøte i FNB Oslo – uten hjemmel i vedtekter, foreningsregler og i strid med loven – etter at uenighet om medlemsregistre og overføring av medlems­kontingent startet sommeren 2019.

FNB Oslo synes det er synd at FNB bruker tid og penger på unødvendige indre stridigheter når det er så mye annet i norsk politikk å ta tak i. Frode Myrhol med følge har brukt en stor del av medlemmenes innbetalte kontingent på denne saken, fremfor å fronte medlemmenes kjernesak, og er nå dømt til å betale sakskostnadene til FNB Oslo fordi han og styret tapte saken fullt ut mot Oslo FNB.

FNB Oslo vurderte saken så åpenbar at det var tilstrekkelig å sende kassereren i FNB Oslo som prosessfullmektig i retten, mens motparten benyttet advokat John Christian Elden. Oslo Byfogdembete avviste begjæring fra FNB i Stavanger. Saken er dermed (forhåpentligvis) ferdig i rettssystemet – hvor den, etter de flestes mening, aldri skulle vært i utgangspunktet.

Forumet for avklaringer om FNBs fremtid og andre eventuelle uklarheter er landsmøtet og de demokratiske prosessene. Som det fremgår i media de siste dagene så er det tydeligvis at også andre av lokallagene som har sine egne uenigheter med ledelsen i FNB i Stavanger. Vi følger spent med på hva som skjer fremover. I mellomtiden slår FNB Oslo fast at vi – i motsetning byråden for miljø og samferdsel – slett ikke elsker bomringen!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474