- Resett - https://resett.no -

Keshvari har tilbakebetalt pengene til Stortinget

Mazyar Keshvari (Frp) har betalt tilbake 450.000 kroner til Stortinget etter å ha erkjent å ha levert fiktive reiseregninger.

Keshvaris forsvarer, John Christian Elden, leverte en kvittering på at 450.000 kroner var innbetalt til Stortingets administrasjon tirsdag 17. september, skriver Dagens Næringsliv [1].

Keshvari er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon.

annonse

Stortingsrepresentanten har erkjent disse forholdene. Rettsbehandlingen går som en tilståelsessak i Nedre Romerike tingrett 18. oktober. Det er satt av en halv dag til saken.

– Påtalemyndigheten ser svært alvorlig på saken, og straffeforslaget vil være ett år og seks måneders ubetinget fengsel, opplyste politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt torsdag i forrige uke.

Keshvari blir også etterforsket i en trusselsak. Han ble pågrepet i sitt hjem Rælingen i Akershus i februar i år. I forbindelse med pågripelsen gjorde politiet beslag av flere våpen. Keshvari er siktet for grove trusler, men har ikke erkjent straffskyld.

annonse

Keshvari er sykmeldt og har ingen rolle eller posisjon i Frps stortingsgruppe. Sykmeldingen varer foreløpig ut september. Det er uklart om og eventuelt når Keshvari kan komme tilbake til Stortinget. En stortingsrepresentant har i utgangspunktet plikt til å sitte perioden ut.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474