Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN), Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse
annonse

Bydelsutvalget i Gamle Oslo har ikke juridisk rett til å nekte SIAN å møte opp på Tøyen torg.

I forrige uke fikk SV, MDG og Rødt flertall i Gamle Oslo bydelsutvalg for å nekte SIAN i å ha stand på Tøyen torg. Ifølge VårtOslo.no skal SV-politiker Marian Hussein har vært pådriveren for å blokkere SIAN. Hun mener at politiske debatter ikke bør være lov på Tøyen torg.

Lokalpolitikerne henviste til brudd på straffelovens rasismeparagraf og FNs barnekonvensjon.

annonse

Les også: Rødt og MDG nekter SIAN å holde stand i Oslo fordi de «forurenser lufta» med hatprat

Men nå har kommuneadvokaten i Oslo slått fast at bydelsutvalgets vedtak ble fattet på et sviktende grunnlag. De kan ikke forby arrangementet med henvisning til barns rettigheter eller rasismeparagrafen i straffeloven.

Kommuneadvokaten fastslår at lokalpolitikerne gikk ut over sitt mandat da de vedtok å trekke tilbake tillatelsen. Politiet mener arrangementet ikke kan forbys med å henvise til frykt for ordensforstyrrelser.

annonse

– Jeg er bekymret for at denne saken vil skape en presedens for at SIAN og andre høyreekstreme grupper vil få mulighet til å spre hat og rasisme i flerkulturelle områder i byen vår, slik høyreekstremisten Rasmus Paludan gjør Danmark. Vil politiet virkelig bruke titalls millioner kroner på å legge til rette for og beskytte rasister og høyreekstreme, sier leder av Rødt i Oslo Siavash Mobasheri til Vårt Oslo.

Han er dypt skuffet over at kommuneadvokaten eller politiet ikke vil stoppe arrangementet. Men han lover at antirasister skal fylle Tøyen torg med kjærlighet og overdøve SIANs hat og rasisme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon