Ericsson forbereder seg på en bot på 9, 7 milliarder svenske kroner, i tillegg til andre kostnader knyttet til korrupsjonssaken de står i. Arkivfoto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Telegiganten Ericsson setter av 12 milliarder svenske kroner som følge av en pågående korrupsjonsgransking. Det vil påvirke selskapets kvartalsresultat kraftig.

Selskapet setter av pengene i forbindelse med ventede bøter og andre kostnader i den pågående granskingen, heter det i en pressemelding. Telegiganten anslår at saken vil påvirke resultatet for tredje kvartal i år kraftig.

Selskapet forbereder seg på en bot på 9, 7 milliarder svenske kroner, i tillegg til andre kostnader knyttet til saken.

annonse

Ericcson har samarbeidet med Securities and Exchange Commission (SEC) og USAs justisdepartement i saken om brudd på amerikanske korrupsjonslover. Forholdene strekker seg også til andre land som Kina, Indonesia, Djibouti, Kuwait, Saudi-Arabia og Vietnam.

Granskingen ble innledet i 2013.

– Vi må akseptere at selskapet har mislyktes tidligere, og jeg kan forsikre om at vi jobber daglig for å bygge et sterkere Ericsson, der etikk utgjør en hjørnestein i virksomheten vår, sier Ericsson-sjef Börje Ekholm i pressemeldingen.

annonse

Selskapet vil holde en telefonkonferanse om saken klokken 9 torsdag.

I 2016 meldte Sveriges Radio at Ericsson i 1999 betalte blant annet 2,5 millioner kroner til daværende Costa Ricas president Miguel Ángel Rodríguez for å sikre seg en stor kontrakt i landet.

Pengene skal ha blitt betalt via et stråselskap, etablert av et advokatselskap, og pengene ble sluset gjennom tre land før de nådde mottakeren. Den gang nektet Ericsson for at de sikret seg kontrakter via bestikkelser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon