Folk på vandring forbi et veggmaleri av Saudi-Arabias kronprins Mohammad Bin Salman. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

I et forsøk på å tiltrekke seg flere turister åpner Saudi-Arabia opp for å utstede elektronisk visum til innbyggere i 49 land, blant dem Norge.

Saudi-Arabia har lenge vært et av verdens mest lukkede land, og det å få visum til det oljerike kongedømmet har vært en omstendelig affære. I hovedsak har det vært muslimer på pilegrimsreise som har dratt til Saudi-Arabia.

Men nå ønsker landets kronprins Mohammad Bin Salman å øke inntektene fra turismen til 10 prosent av landet bruttonasjonalprodukt (BNP) innen 2030, opp fra dagens 2 prosent, ifølge canadiske CNBC News.

annonse

Fredag lanseres det nye e-visumprogrammet, blant annet under et arrangement i Oslo.

Foruten Norge er en rekke europeiske land, samt USA, Australia, Japan og Sør-Korea innlemmet i gruppa.

Utenriksdepartementet har utstedt et reiseråd for Saudi-Arabia, der det frarådes å reise til eller oppholde seg på steder som ligger mindre enn 50 kilometer fra grensa til nabolandet Jemen, og ellers utvise aktsomhet på grunn av den pågående krigen og risikoen for angrep fra opprørerne i Jemen over grensa til Saudi-Arabia.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.