Al-Hol leiren i Syria. (Foto av Delil SOULEIMAN / AFP)
annonse
annonse

En kvinne blir kalt «norsk-russisk» , men hun har ikke lenger grunnlag for å ha oppholdstillatelse i Norge. 

VG og NRK har skrevet to uavhengige reportasjer om en «norsk-russisk» kvinne tilknyttet «Den Islamske Stat» (IS), som sitter «værfast» med sine tre små barn i flyktningeleiren AL-Hol leiren i Syria.

Denne kvinnen det her er snakk om, har aldri vært «norsk-russisk». Hun er russisk statsborger – med permanent opphold i Norge.

annonse

I 2016 reiste den «norsk-russiske» kvinnen frivillig fra trygge Norge, sammen ektemann og barn. Dette for å delta i verdens verste skrekkregime – IS.  

Oppholdstillatelsen skal inndras.
Lovverket er krystallklart. Dersom en asylsøker med permanent opphold i riket reiser ut av landet i mer enn to år, skal den gitte oppholdstillatelsen trekkes tilbake. 

I dette tilfelle, er det også åpenbart at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ha et ord med i beslutningsprosessen.

annonse

Kvinnens familie, som også har opphold i Norge, håper at de kan få bistand fra norske myndigheter. Selv om hun er russisk statsborger, har hun ingen familie eller tilhørighet i Russland hevder familien. 

Hva med fakta?
Hvorfor er det om å gjøre og få frem at denne personen nærmest er «norsk med bindestrek og russisk»? 

Dersom jeg hadde flyttet til Russland og jobbet der i noen år, hadde det da vært naturlig å kalle meg «russisk-norsk»?

IS har ikke noe med Islam å gjøre.
IS kvinnen sine brødre her hjemme i Norge, forteller NRK at det å støtte IS ikke har noe med Islam å gjøre. Takk til NRK for denne folkeopplysningen. 

Sannsynligheten er stor for at resten av kvinnens familie det her refereres til også er russiske statsborgere, men etnisk tsjetsjenere. Befolkningen i delrepublikken Tsjetsjenia i Russland er i all hovedsak muslimer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon