Lan Marie Berg (MDG) Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Lan Marie Berg (MDG) Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg ødelegger for Oslo kommunes renommé som arbeidsgiver, og fremstår selv som inkompetent – i beste fall. 

Nå er byråd Lan Marie Nguyen Berg i hardt vær nok en gang, etter nye rapporter om en rekke brudd på arbeidsmiljøloven. Opposisjonen har krevd en granskning av Berg, og denne skal utføres av Kontrollutvalget i kommunen. 

Det er slående at det har vært så mye tøys med arbeidsmiljøloven og renovasjonsetaten under et rødgrønt byråd, bestående av politikere som trolig mer enn gjerne hevder at høyresiden ønsker å svekke arbeidsfolks rettigheter, og skape dårligere arbeidsmiljøer. Det kan se ut som om det er et stykke mellom liv og lære, eller hva?

annonse

NRK har nemlig avslørt at det har funnet sted minst 820 brudd på arbeidsmiljøloven i Energigjenvinningsetaten (EGE), som Lan Marie Nguyen Berg har det øverste ansvaret for. Dette er ikke heldig.

Les også: Oslo er ikke din lekestue, Lan Marie!

På’n igjen

annonse

Det er ikke mer enn to og et halvt år siden søppelskandalen som stormet rundt miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg. Den gangen ble det avdekket hele 2000 brudd på arbeidsmiljøloven i renovasjonsselskapet Veireno. Og nå er det altså på’n igjen for den omstridte byråden.

Ifølge Kontrollutvalget dreier det seg som både brudd på arbeidsmiljøloven og anskaffelsesregelverket, samt overdreven bruk av eksterne konsulenter og ansettelser utenfor regelverket i både renovasjons- og energigjenvinningsetaten.

Brudd på arbeidsmiljøloven i offentlig sektor er ille nok i seg selv. Dette dreier seg i tillegg om folk som jobber i en bransje med stor risiko for skader. Hvis man først bryter arbeidsmiljøloven, er det ekstra ille om det skjer i en sektor der potensialet for skader er så stort fra før. Det kan i ytterste konsekvens stå mellom liv og død.

Klønete

Det har helt sikkert ikke vært Bergs intensjon at dette skulle skje. Uklok harme og hets av Berg bør folk holde seg for gode for, men dette må få konsekvenser. Dette er den andre søppelskandalen som har funnet sted så lenge Berg har vært ansvarlig byråd. For meg fremstår dette som klønete dumskap, samt svak og lite handlekraftig etatstyring. Andre mistenker kanskje at Berg hadde kjennskap til lovbruddene.

Ikke bare er kommunens renommé som arbeidsgiver svertet. Det vil nå stilles spørsmål ved det politiske lederskapet i byen. Det er skjedd omfattende brudd på arbeidsmiljøloven i en av de røffeste delene av kommunal sektor, med stort skadepotensiale, og det under et rødgrønt byråd. Folk vil stille spørsmål ved hvordan det har kunnet skje, dessuten flere ganger, og i en så omfattende utstrekning.

annonse

Enten har man ikke brydd seg, eller så har man ikke hatt kontroll. 

Dette ser ikke bra ut, Lan Marie Nguyen Berg. Kanskje det kunne passet med en timeout nå?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon