Illustrasjonsfoto: Delil SOULEIMAN / AFP
annonse
annonse

Ordfører i Oslo kommune, Marianne Borgen, deltok nylig i en debatt om hva Norge bør gjøre med de norske IS-barna i Syria.

Jeg er enig med henne i at vi må ta ansvar for å redde disse barna ut av krisesituasjonen som de befinner seg i, helt uforskyldt. Vi må bry oss disse barna. De er vår fremtid.

Mange mennesker ble lurt av IS. De lokket muslimer til seg ved å fortelle at soldater som dør i krigen for Muhammed og kalifatet vil belønnes med evig liv hos Allah. De kunne bygge på at Koranen sier at Muhammed lovet sine jihadister et fantastisk paradis: En himmel full av grønne hager og fri tilgang på nydelige unge jenter. Det finnes mange romantiske forestillinger om hva som skjer oppe hos Allah i himmelen.

annonse

Våre forfedre hadde behov for troen på paradiset

Våre forfedre levde sine liv langt unna de goder som vi tar som en selvfølge. Mange av dem levde i ørkenen og måtte reise fra sted til sted for å finne friskt vann og grønne vekster, slik at dyrene kunne spise og lage melk. Drømmen om steder med kalde vannkilder, trær fulle av frukter, druer og fikener ble blandet sammen med drømmen om unge, pene og villige jenter. Fantasien om himmelens herligheter ble supplert med store mengder av gull og sølv, vin og honning.

Livet var preget av fattigdom og slit. Hverdagens håpløshet skapte et behov for forestillingen om noe bedre å se frem til. Fattige mennesker ble lette ofre for religiøse krefter som lovet så mye godt, hvis man bare underkastet seg Allah og hans profet.

annonse

Problemene oppstår når islamister også lokker mennesker til ugjerninger ved å formidle paradisiske fantasier, og ved ukritisk å vise til det som står skrevet i Koranen og hadithene. Helt vanlige, gode snille mennesker blir lurt av islamistenes bruk av de gamle skriftene. De har ikke noe valg. De kan ikke protestere når bokstavtro religiøse ledere proklamerer sine «sannheter». Ingen ønsker å bli kalt kafireller dårlig muslim. Ingen ønsker at Allah skal brenne dem i helvete.

Drømmen som ble knust

De mennene og kvinnene som forlot Norge av egen fri vilje for å tjene Allah og Muhammed i det IS-styrte kalifatet, ga blaffen i vårt fredelige samfunn. Konsekvensene de nå opplever er brutale. De IS-kvinnene som nå sitter fastlåst i flyktningleire har virkelig forvillet seg bort i islamistenes mørke rom. Drømmen om et samfunn bygget på sharialover her på jord, og med et herlig paradis i vente etterpå, ble knust og endte opp i total fiasko.

I dag er jihadistenes kvinner avhengige av å spille på følelsene til menneskene i de samfunnene som de forlot, for å komme seg ut av sin håpløse situasjon. Selv om de ga blaffen i oss og heller ville føre krig mot oss, må vi være storsinnede nok til å vise dem en bedre vei.

Norge og mange andre land har nå en tøff debatt knyttet til om vi skal hente barna og/eller deres mødre. I denne debatten vil jeg gi ros til den kloke ordfører i Oslo kommune, Marianne Borgen. Jeg ønsker å si:

– Stå på Borgen! Du gjør en formidabel jobb. Tusen takk for at du bry deg om de små barna, at du er villig til å passe på dem og bygge dem opp til å bli solide mennesker.

annonse

 Les også: IS-barnas sikkerhet må ofres for å verne om våre barns sikkerhet

 Vi må hjelpe barna, også her hjemme

Jeg støtter Borgens engasjement fullt ut og er helt enig i at vi skal dra de små barna opp av gjørma som deres foreldre er ansvarlige for. Mødrenes elendige avgjørelse om å reise til Irak og Syria for å bli jihadistene snille og fruktbare koner, har gjort at barna nå sitter i en håpløs situasjon. Samtidig har jeg et spørsmål til Borgen og andre politikere:

Hva med de små barna i Norge som religiøse foreldre drar med seg i moskéer som står for lignende type forkynnelse som islamistene i IS? Hva med småjenter på seks år som gå med hijab, og småguttene som må gå i religiøse uniformer? Hva med de som lever i Norge i muslimske hjem der man kun følger med på arabiske, religiøse TV-kanaler?

Dette er et stort problem og en svikt i integreringsprosessen. Vi har ingen tid å miste. Tiden renner fra oss, vi kan ikke vente lenger.

Vi må handle nå for å bringe de små IS-barna hjem. Men de må få komme hjem til et samfunn der de ikke står i fare for å bli radikalisert i de norske muslimske miljøene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon