Ap-byrådsleder Raymond Johansen under årets Pride-parade i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Oslo-byrådets budsjettforslag for 2020 får ikke støtte fra hverken Rødt eller Venstre.

annonse

De to partiene vil ikke støtte budsjettforslaget som legges fram midt i forhandlingene om en ny byrådsplattform, skriver Nettavisen.

Les også: Oslo kommune bruker nesten 100 millioner kroner i året kun på promotering av seg selv

– Nei, vi støtter det ikke sånn det foreligger nå, sier Rødts gruppeleder i Oslo bystyre, Eivor Evenrud.

– Vi har jo hatt en samarbeidsavtale som egentlig går ut i dag, fordi dette er siste bystyremøte. Så vi er heller ikke forpliktet til å støtte dette budsjettet. Spørsmålet nå er om byrådet skal velge Venstre eller om de skal velge oss, sier hun.

Husleie

For Rødts del er det husleie på kommunale boliger som er årsaken til at de ikke ønsker å støtte dette budsjettforslaget. Rødt har foreslått et flatt husleiekutt på 3000 kroner for familier med lave inntekter, som leier boligene.

– Et enstemmig bystyre har vedtatt at de skulle levere den saken nå, og så skriver de i budsjettet at det har de ikke klart. Det står ingen ny frist, sier en tydelig skuffet Evenrud til Nettavisen.

Ikke grønt nok

Hallstein Bjercke, gruppeleder for Venstre i Oslo bystyre, mener på sin side at budsjettet ikke er grønt nok.

– Det er et veldig tydelig rødt budsjett, og ikke et veldig tydelig grønt budsjett. Skulle vi støttet dette budsjettet så må det bli vesentlig grønnere. Og det første de må gjøre er å kutte kollektivprisene, og ikke øke dem, sier han.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil ikke si noe om hva slags forhandlinger som foregår, men røper at de helst vil samarbeide med Rødt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.