President Donald Trump er i hardt vær. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokrater fordømmer USAs president Donald Trumps angrep på varsleren og hans eller hennes kilder i Det hvite hus. De mener han forsøker å skremme kildene.

Kongressdemokratene Elliot Engel, Adam Schiff og Elijah Cummings mener Trumps forsøk på å stanse potensielle vitner kan være ulovlig.

– Trusler om vold fra landets leder har en skremmende effekt på hele varslerprosessen, noe som har alvorlige følger for vårt demokrati og nasjonale sikkerhet, sier demokratene i en uttalelse.

annonse

Trump sa torsdag at han ønsket å identifisere både varsleren og hans eller hennes kilder. Presidenten skal ha sammenlignet varsleren med en spion.

– Dere vet hva vi pleide å gjøre i gamle dager da vi var skarp med spioner og forræderi, sant?, skal Trump ha sagt under en tilstelning for USAs FN-delegasjon i New York torsdag.

Forræderi i USA kan medføre dødsstraff.

Varsleren skriver at vedkommende i løpet av en fire måneders periode fikk vite fra et halvt dusin tjenestemenn i Det hvite hus at Trump forsøkte å få et annet land til å blande seg inn i neste års presidentvalg. Saken har utløst en riksrettsprosess mot Trump.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon