16 år gamle Greta Thunberg bestemmer hjemme. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Den 16 år gamle klimaaktivisten Greta Thunberg sier i et nytt intervju med TV 2 at hun bestemmer over faren, og at det er hun som er den voksne hjemme i Sverige.

– Det er jeg som bestemmer. Jeg er veldig streng. Det er han som er barnet hjemme. Det er jeg som ser til at han vasker opp etter seg, setter maten inn i kjøleskapet og så videre, skal aktivisten ha fortalt Fredrik Skavlan i et intervju.

Faren til Gretha Thunberg er med henne til USA der hun har blitt en snakkis verden over, etter den famøse talen hun holdt under FNs klimatoppmøte.

annonse

16-åringen var illsint da hun adresserte den angivelige klimakrisen.

– Folk lider og dør. Økosystemer kollapser. Vi er ved starten av masseutryddelse, og alt dere kan snakke om er penger og eventyr om økonomisk vekst. Hvordan våger dere?

– Dette er helt feil. Jeg skulle ikke vært her, jeg skulle vårt på skolen på den andre siden av havet. Men dere kommer til oss unge for håp. Hvordan våger dere? Dere har stjålet min barndom med tomme ord og tatt fra meg mine drømmer, sa Thunberg.

annonse

Les også: Greta Thunberg: Liten jente i en stor verden fullt av mobbere

1 million kroner rikere

Den svenske 16-åringen har skulket skolen for å være klimaaktivist på heltid.

Og det har ikke vært forgjeves. For et par dager siden vant hun «Right Livelihood-prisen», som hadde en premiepott på 1 millioner svenske kroner.

Thunberg fikk prisen for å ha «inspirert millioner av andre til å engasjere seg i kampen mot global oppvarming», het det i begrunnelsen fra Stockholm-baserte Right Livelihood Award Foundation.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon