Jakob Ingebrigtsen under pressetreffet i Doha, Qatar torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
annonse
annonse

Jakob Ingebrigtsen (19) er så klar som han får blitt foran kveldens kvalifisering på 5000 meter i friidretts-VM i kokvarme Doha.

Det har gått i ett i St. Moritz i Sveits og i Roma i Italia etter at han og broren Filip løp inn til 2.- og 3.-plass under Diamond League-finalen i Brussel 6. september.

– Foreløpig ser det veldig lovende ut, og jeg er i bra form. Det blir ekstremt spennende, sa Jakob om kvalifiseringen da NTB møtte ham og løperbrødrene på det norske løperhotellet Wyndham West Bay i VM-byen torsdag ettermiddag.

annonse

– Hvordan har det vært etter Diamond League-finalen?

– Det har vært langt, hardt og tungt. Det er en lettelse og ekstremt deilig å komme hit til Doha.

– Din far og trener Gjert sier at dere nesten måtte starte på nytt igjen etter Diamond League-finalen? Med rolig trening og mye mengde igjen?

annonse

– Vi har tenkt på dette i et år, og det er lenger enn vi noen gang har tenkt på en konkurranse før. Det er vanskelig å holde ut, men foreløpig har vi greid det. Det sier seg selv hvor lenge man gidder å være med familien sin på et bitte lite rom over lang tid.

Lang sesong

Ingebrigtsen-brødrene har hatt en lang sesong og har konkurrert mye.

– Ja vi har vært med på nesten alt. Målet var å løpe mange løp, og vi har allerede en ekstremt bra sesong bak oss.

– Du er ikke sliten?

– Det er i det tyngste arbeidet du blir sliten, men det er lett å være skjerpet når du kommer hit til Doha. Det er kun dette vi har jobbet mot i et år. Selv om det har vært delmål underveis, så er det dette vi har jobbet mot.

Jakob vil ikke være med på at 5000 meter bare er en ekstrabonus, selv om det er 1500-meterløper han er.

annonse

– Jeg ser ikke sjansene mine som mindre på 5000 meter enn 1500 meter. Samtidig er 5000 meter en øvelse man typisk går opp til nær man er eldre enn jeg er nå. Derfor har jeg ikke noe behov for å gjøre det veldig bra på denne øvelsen ennå. Jeg vil helst gjøre det bra på 1500 meter, men når man først stiller opp så går det en jævel i deg.

To heat

Mens Jakob Ingebrigtsen skal ut i det første av to kvalifiseringsheat, skal brødrene Filip og Henrik ut i det andre. De fem beste fra hvert heat går til mandagens finale, samt de fem beste tidene utover de ti.

Mellomstebror Filip sier at han ikke har ofret mange tanker på kvalifiseringsløpet.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Du være blant de 15 som skal til finalen, og skal du kjempe om medaljer må du slå flesteparten av dem som er på start. Hvis jeg ryker ut er det greit nok. Da har jeg bedre tid fram mot 1500-meteren. Heatet er tøft på papiret, men det er alltid noen som ikke er i form og det er alltid noen som ryker ut som ikke skulle ha gjort det. Det er mye som kan skje, sier Filip.

Den eldste av de tre, Henrik, er outsider denne gangen. Han har hatt en sesong som har svingt veldig uten at det har blitt helt det store.

– Det skal holde å komme inn blant de fem beste. Hvis jeg skal videre må det være på tid. Da er jeg avhengig av en viss fart i feltet. Alt som skjer videre er en bonus. Jeg hadde egentlig ikke tenkt at jeg skulle klare å kvalifisere meg hit slik som det er blitt med gjentakende problem gjennom sesongen. Det er litt dumt å si, men selv om jeg ikke er her som en gratispassasjer, så er jeg her som en bonus for meg selv, sier Henrik.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon