Resett-redaktør Helge Lurås og Xstra-redaktør Shurika Hansen har begge søkt opptak til Redaktørforeningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Resett-redaktør Helge Lurås bør få bli medlem av Norsk Redaktørforening. Eller så må også VGs sjefredaktør Gard Steiro kastes ut.

Slik innleder Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen en kommentar i Dagens Næringsliv (DN). Han forutsetter at «Helge Lurås godtar og aksepter alle medlemskriteriene til redaktørforeningen, slik Steiro og vi andre gjør». Hvis det å følge reglene skal brukes som et kriterium, er det «vel ingen annen norsk redaktør som i så stort omfang har gått seg bort i forhold til medienes etiske regelsett som VGs sjefredaktør Gard Steiro», skriver Andersen, og ramser opp en del av skandalene rundt VG den senere tid. Andersen fortsetter:

– Det er etter min mening meningsløst å nekte en redaktør medlemskap i en forening som har som mål å fremme mangfold og ytringsfrihet.

annonse

Les også: Helge Lurås og Shurika Hansen har søkt opptak i Norsk Redaktørforening

– Tullebukk på ytterste høyreside

Omsorgen for Lurås skyldes ikke beundring. Redaktøren av Se og Hør syns Resett minner mest om en russeavis:

annonse

– Helge Lurås er ikke som andre redaktører. Hans fall er dypt fra jobb på Nupi og analytiker i etterretningstjenesten til å være tullebukk på ytterste høyreside. Hvis analysene hans den gang holdt samme nivå som nå, snakker vi ikke om noen mesterspion. Personlig synes jeg Resett minner mest om en russeavis, men at noen frivillig ønsker å forplikte seg til å rette seg etter pressens eget regelverk, må være en fordel for alle.

Andersen er selv medlem av Norsk Redaktørforening. Han håper gjentatte fremtidige fellinger av Resett i Pressens Faglige Utvalg (PFU) vil ha en oppdragende effekt:

– Som redaktør opplever jeg at både PFU og Norsk Redaktørforening kontinuerlig skjerper oss som utfører yrket. Begge deler er viktige organer for god kvalitetskontroll. Det alene er en god grunn til å ønske Helge Lurås velkommen til bords.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon