President Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Den tidligere CIA analytikeren og redigerer av presidentens telefonsamtaler med utenlandske ledere, Fred Fleitz, er svært skeptisk til varselet som har kommet mot USAs nåværende president, Donald Trump.

annonse

Fleitz mener varselet om telefonsamtalen Trump hadde med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, bærer et klart preg av politiske undertoner og at den ikke har noe med sikkerhet å gjøre, skriver The Dailywire.

Les også: Nå vil Demokratene ha riksrett mot Trump

– Dette er ikke et sikkerhetsanliggende. Dette er politisk motivert og en klage basert på forskjellige politiske syn. Telefonsamtaler som presidenten tar er ikke noe som anses å være underlagt sikkerhetshensyn. At sikkerhetspersonell transkriberer disse samtalene betyr ikke at de dermed har en legal rett over dem. Det later til at det har foregått brudd i henhold til protokollen her. Denne personen fra embetsverket var ikke til stede under samtalen ei heller oppført på den godkjente offisielle listen, og skulle derfor aldri ha vært orientert om samtalen, skriver han på Twitter.

Fleitz er også av den oppfattelsen at varsleren har hatt hjelp med rapporten og spekulerer i om House Intelligence Committee kan ha hjulpet til med dette etter samtaler med varsleren på forhånd.

– Mitt syn er at varslerens klage er litt for beleilig og litt for perfekt til at den kan komme fra en typisk varsler, sier han.

Fleitz konkluderer med at det eneste dette varselet vil oppnå, er å ytterligere svekke forholdet mellom Det Hvite Hus og etteretningstjenesten [IC], som allerede er skjørt etter Mueller-etterforskningen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.