Justisminister Robert Buckland på vei ut fra 10 Downing Street i London. Foto: Dinendra Haria/SOPA Images/Shutterstock
annonse
annonse

Det britiske justisdepartementet blokkerer for et planlagt forbud mot katte- og hundekjøtt, i frykt for å krenke folk i asiatiske land.

Da Michael Gove fra Det konservative partiet var britenes statsråd for miljø, mat og landsbruk planla han å forby besittelse av katte- og hundekjøtt.

Nå rapporterer imidlertid International Business Times at forbudet er blokkert av det britiske justisdepartementet, som i dag ledes at justisminister Robert Buckland, etter at «nervøse» byråkrater mente det kunne være «kulturelt ufølsomt», og at det ville kunne krenke folk i asiatiske land, der inntak av kjøtt fra katt og hund er mer vanlig. 

annonse

Les også: Universitet i Australia forbyr «upassende» fakta om aboriginer

Kritiserer eget partis regjering

Den konservative parlamentsrepresentanten Giles Watling reagerer på begrunnelsen.

– Det er ikke kulturelt ufølsomt, fordi vi forteller dem ikke hva de skal gjøre, vi forteller dem bare hva vi gjør, sier han. 

annonse

– Hunder er våre følgesvennsdyr. Vi spiser dem ikke, og det er en veldig viktig beskjed å sende til resten av verden.

Gode eksempler

Også dyrevernsaktivister i Asia understreker den potensielle effekten av at vestlige myndigheter går frem som gode eksempler. Kike Yuen fra World Dog Alliance uttaler at den avblåste lovgivningen kunne ha gitt dem motivasjon til å fortsette deres arbeid i Asia. Han mener britene kunne ha inspirert asiatiske land til å følge etter.

– De fleste av dem nekter å gjøre det, og unnskyldningen det med at det ikke finnes en slik lov i vestlige land, sier Yuen.

Avfeier kritikken

annonse

Det britiske justisdepartementet later ikke til å ta kritikken på alvor.

– Vi har i dag noen av de strengeste dyrevelferdsloven i verden, hevder en talsperson for departementet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon