En dommer har blokkert Trump-administrasjonens beslutning om å fjerne tidsbegrensningen på hvor lenge migrantbarn kan anholdes. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En dommer i USA har fredag blokkert Trump-administrasjonens beslutning om å fjerne begrensningen på hvor lenge migrantbarn kan holdes innesperret.

Dommeren fastslo at administrasjonens beslutning var i strid med Flores-avtalen fra 1997, som hadde sin opprinnelse i en sak om det 15 år gamle salvadoranske migrantbarnet Jenny Flores, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Flores-avtalen setter standarder for human behandling av anholdte barn og rask løslatelse.

annonse

Det var 21. august at USAs sikkerhetsdepartement DHS kunngjorde at tidsbegrensningen på 20 dager skulle oppheves.

Hensikten med endringen er å dempe migrantenes forventninger om at de vil bli sluppet fri etter å ha blitt anholdt av amerikanske grensemyndigheter, og dermed forsvinne inn i landet og oppholde seg der på ulovlig vis, opplyser presidenten.

– For å beskytte disse barna fra misbruk, og for å stanse denne ulovlige strømmen, må vi tette disse smutthullene. Dette er en hastesak av humanitær nødvendighet, sa USAs president Donald Trump.

annonse

DHS’ fungerende leder Kevin McAleenan viste til det han kaller utfordringen ved at «en uhørt strøm av familier» har tatt seg over grensen fra Mexico i år. Flesteparten av dem kommer fra Mellom-Amerika.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon