- Resett - https://resett.no -

Dommer blokkerer omstridt beslutning om migrantbarn i USA

En dommer i USA har fredag blokkert Trump-administrasjonens beslutning om å fjerne begrensningen på hvor lenge migrantbarn kan holdes innesperret.

Dommeren fastslo at administrasjonens beslutning var i strid med Flores-avtalen fra 1997, som hadde sin opprinnelse i en sak om det 15 år gamle salvadoranske migrantbarnet Jenny Flores, skriver nyhetsbyrået Reuters [1].

Flores-avtalen setter standarder for human behandling av anholdte barn og rask løslatelse.

annonse
[2]

Det var 21. august at USAs sikkerhetsdepartement DHS kunngjorde at tidsbegrensningen på 20 dager skulle oppheves.

Hensikten med endringen er å dempe migrantenes forventninger om at de vil bli sluppet fri etter å ha blitt anholdt av amerikanske grensemyndigheter, og dermed forsvinne inn i landet og oppholde seg der på ulovlig vis, opplyser presidenten.

– For å beskytte disse barna fra misbruk, og for å stanse denne ulovlige strømmen, må vi tette disse smutthullene. Dette er en hastesak av humanitær nødvendighet, sa USAs president Donald Trump.

annonse
[3]

DHS’ fungerende leder Kevin McAleenan viste til det han kaller utfordringen ved at «en uhørt strøm av familier» har tatt seg over grensen fra Mexico i år. Flesteparten av dem kommer fra Mellom-Amerika.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474